Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.      Další informace

Placeholder

Sto sedmička

 

 2023-07-11    

Před začátkem prázdnin se v Prosetíně u Děčína sešel Bokajs a Čardáš.
Pro nepamětníky jsou to kamarádi Kapitána Kida, ta dvojice vojáčků, kteří měli za úkol vyhodit do povětří Fort Hazard. A také zakládající členové kapely ISLAND, kterou založil Kapitán Kid. Období roků 70 až 72 minulého století.Tudíž setkání po padesáti letech.
Naše téma tohoto kytarového večírku bylo zahrát písně ze zpěvníku „Sto sedm písní Kapitána Kida“ vydaného v roce 1998.Ale zpaměti! Bez pomoci tištěného textu.První třetinu zajistil Bokajs, Jitka, Jana a Pája.Samozřejmě s mohutnou pomocí všech drnkajících a zpívajících kamarádů.
Po gulášové přestávce jsme absolvovali další sérii. Nastala kafová smršť a dotočení pivních i jiných sklenic.V posledním společném hraní doplnil Čardáš několik titulů, které hraje se svou kapelou Střepy Světec.
A samozřejmě ještě vykopávky, které jsme kolektivně vyštrachali z lebedy. Takové, které nejsou nikde nahrané, ale kolikrát ani zapsané.
A výsledek? 
Ze Stosedmičky čtyřicet, celkově šedesát čtyři písní.Ale nejdůležitější byla ta sounáležitost dvaceti příznivců obdivuhodné Kidovy poetiky.
Bokajs
 

PARTNEŘI SOUTĚŽE

 

 

 

 

 
INTERPORTA, do roku 2017 Mezinárodní festival PORTA v Ústí nad Labem, je především mezinárodní soutěží hudebních skupin i jednotlivců v oblasti folk, country i současných trampských písní. Navazuje na padesátiletou tradici proslulého festivalu PORTA, který vznikl v roce 1967 právě v Ústí nad Labem.
Jediným pořadatelem této mezinárodní soutěže je nově založený zapsaný spolek INTERPORTA. Jeho členy jsou jak dlouholetí pořadatelé Mezinárodního festivalu PORTA, tak noví příchozí z řad ústeckých muzikantů.

 

Kontakt

INTERPORTA z. s.

Višňová 2834/ 1, Severní Terasa
400 11 Ústí nad Labem

IČO : 06575277
e-mail: interporta@seznam.cz
http://www.interporta.cz
 

Facebook   twiter